Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Blogi: Kimin kynästä > Kohti eduskuntavaaleja — yhdessä!
10.04.2019

Kohti eduskuntavaaleja — yhdessä!

Turvallinen Suomi-seminaari järjestettiin eduskuntavaalitavoitteiden merkeissä 25.3. Helsingissä. Seminaariin kutsuttiin kattavasti sidosryhmien edustajia mm. sisäministeriöstä, Sopimuspalokuntien liitosta, Palopäällystöliitosta, SPEKistä sekä pelastuslaitoksista.

Seminaarin teemana oli tunnistaa ja löytää toimialan yhteisiä tavoitteita tuleviin eduskuntavaaleihin ja arvioida, onko sellainen ylipäätänsä mahdollista?

On ymmärrettävää, kun toimialalla on laaja joukko erilaisia intressejä edustavia tahoja, niin kaikista asioista ei luonnollisesti löydy yhtenäistä näkökantaa.

Tämän ei pidä antaa lannistaa ketään, koska maailmaan mahtuu erilaisia näkökulmia ja parhaillaan ne kehittävät organisaatioita. Oleellista on tunnistaa ja poimia ne suuret linjaukset, joista toimialalla on laaja yhteisymmärrys ja tahto viedä niitä eteenpäin eduskuntavaaleissa — yhdessä!

Palomiesliitto on asettanut eduskuntavaalitavoitteiksi kolme keihäänkärkeä: toimialojemme rahoitus on turvattava, koulutusta on kehitettävä sekä työturvallisuutta ja työhyvinvointia edistettävä järjestelmäperusteisen kehittämisen kautta.

Tavoitteet on asetettu jäsenkyselyn pohjalta ja niillä on vaikutusta jäsentemme arkipäivään niin hätäkeskuksessa, ensihoidossa kuin pelastustoimessa. Niiden eteenpäin viemiseksi tarvitaan koko toimialaa sekä keskus- että paikallistasolla.

Mikään toimiala ei yksin kykene kirjoittamaan ainoatakaan lausetta puolueiden hallitusohjelmiin. Jotta tavoitteet pääsevät joltain osin hallitusohjelmaan, tarvitsemme niille puolueiden ja kansanedustajien tuen.

Eduskuntavaaleissa äänestetään 14. huhtikuuta. On erityisen tärkeää, että jäsenemme ovat äänestäjinä aktiivisia ja tukevat erityisesti sellaisia kansanedustajaehdokkaita, jotka tuntevat toimialaamme ja ymmärtävät jäsentemme työympäristössä esiintyviä haasteita.

Pelastusalan ammattilaisessa on esitelty toimialamme omia ehdokkaita. Heitä löytyy monesta puolueesta ja eri toimialan tehtävistä. Olkaa heidän tukenaan ja auttakaa heitä saamaan mahdollisimman suuren äänipotin.

Mitä enemmän eduskuntaan saadaan toimialamme omia edustajia, niin sen paremmat mahdollisuudet meillä on vaikuttaa asioiden eteenpäin viemiseksi.

Nyt on mahdollisuus vaikuttaa toimialan ja yhteiskunnan seuraavaan strategiaan ja toimintasuunnitelmaan.

Olkaa aktiivisia ja äänestäkää!

Kim Nikula
järjestön johtaja


Lähettäjä
Webmaster
10.04.2019
Viimeksi muokattu
10.04.2019
Voit kommentoida kirjoitusta omalla nimelläsi. Ilman omaa nimeä lähetetyt viestit poistetaan.
Lähettäjä
webmaster
10.04.2019