Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Blogi: Kimin kynästä

Kuva Kim Nikulasta

Blogi: Kimin kynästä

Palomiesliiton järjestön johtaja Kim Nikula kirjoittaa blogissaan Kimin kynästä ajankohtaisista pelastustoimen aiheista.

Blogin kirjoituksia voi kommentoida - hyvien käytöstapojen ja lakien rajoissa. Ilman omaa nimeä lähetetyt kommentit poistetaan.


RSS
22.12.2016

Onko edessä toinen vaihe

Usein kuule yleistyksiä poliittisilta johtajilta, ettei ay-liike kykene uudistamaan toimintaansa ympäröivän yhteiskunnan muutosten mukana. Tämä yleistäminen ei ole perusteltua Palomiesliiton toiminnan osalta.
Tunnisteet: rakenneuudistus
Vastauksia:1
21.12.2016

Asiat eivät ole mustavalkoisia

Pelastuslaitoksissa nousee säännöllisin väliajoin keskusteluun vuorokausirytmi ja sen tarkoituksenmukaisuus työaikana — ja usein mukana on aimo annos tunteita.
Tunnisteet: työaika
Vastauksia:1
16.11.2016

Kiitos ei maksa mitään

Meille suomalaisille ei taida olla niin luonteenomaista jakaa positiivista palautetta työtovereille ja työntekijöille.
Tunnisteet: rakenneuudistus
Vastauksia:1
14.10.2016

Nyt ei ole varaa politikoida

Maakuntajohtajat vastustavat pelastustoimen uudistusta aiemmin linjatun viiden maakunnallisen pelastuslaitoksen mallin pohjalta.
Tunnisteet: rakenneuudistus
Vastauksia:1
07.09.2016

Henkilöstö on muutoksen voimavara

Pelastustoimen uudistamishanke käynnistyi elokuun puolessa välissä sisäministeriön ja pelastuslaitosten järjestämällä kick off-tilaisuudella. Sen myötä käynnistyi yksi pelastustoimen historian suurimmista muutoshankkeista.
Tunnisteet: rakenneuudistus
Vastauksia:1
15.06.2016

Palomiehet ASA-rekisteriin

Muutama vuosi taaksepäin lähetin pelastusjohtajille kirjeen, jossa vetosin, että he ilmoittaisivat pelastusalan ammattilaiset syöpävaarallisille aineille altistuvien työntekijöiden rekisteriin.
Vastauksia:1
11.05.2016

Päätökset on tehty — pulinat pois!

Pelastuslaitoksia on vuoden 2019 alusta alkaen viisi. Päätöksellä pyritään turvaamaan pelastusviranomaistoiminta. Reaktiot valtioneuvoston ratkaisuun ovat vaihdelleet äärilaidasta toiseen.
Tunnisteet: rakenneuudistus
Vastauksia:1
30.03.2016

Keskitytään suureen kuvaan

Pelastuslaitosten kumppanuusverkoston tuottavuusraportin pääteemaksi nousi operatiivisen henkilöstön työaika ja hälytystehtävien lukumäärä.
Tunnisteet: tehokkuus, työaika
Vastauksia:1
17.02.2016

Nyt on uudistumisen aika

Selvitysmies Lauri Tarasti esittää 12:n pelastuslaitoksen perustamista siten, että alueet ovat yhteensopivia ensihoitopalvelujen kanssa.
Tunnisteet: rakenneuudistus
Vastauksia:3
01.02.2016

Paikallisen sopimisen esteet ovat KT:ssa

KT Kuntatyönantajien johtaja Markku Jalonen kritisoi voimakkaasti ammattijärjestöjen nihkeää suhtautumista paikalliseen sopimustoimintaan.
Vastauksia:1