Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Blogi: Turvallisuuden tekijät

Blogi: Turvallisuuden tekijät

Blogi: Turvallisuuden tekijät

Palomiesliiton Turvallisuuden tekijät -blogi tarjoilee ajankohtaisen kattauksen pelastusalan, ensihoidon ja hätäkeskusten nykytilaan. Sisäisen turvallisuuden teemoja nostavat blogissa esille alan asiantuntijat ja yhteiskunnalliset vaikuttajat.


RSS
14.01.2020

Työsuojelu työn tekemisen ydintä

Työturvallisuuslaki määrää mitä työsuojelu on. Työsuojeluun liittyvää tai siihen viittaavaa lainsäädäntöä on myös monissa muissa laeissa ja asetuksissa.
Tunnisteet: työturvallisuus
Vastauksia:1
07.01.2020

Yksi urapolku muiden joukossa

Pelastustoimessa operatiiviset tehtävät ovat fyysisesti ja psyykkisesti haastavia. Palomies on työurallaan haasteen edessä erityisesti silloin, kun työkykyyn tulee rajoituksia. Näissä tilanteissa pelastuslaitokset eivät ole pystyneet takaamaan kaikille työtehtävää työvuoroissa uran loppuun asti.
Vastauksia:0
18.12.2019

Politiikkaa ja neuvottelukierros

Kuluva vuosi ja vuosikymmen on jäämässä historiaan. Vuodesta jäi mieleeni eduskuntavaalit sekä Postin ja muiden toimialojen työehtosopimusneuvottelut – erityisesti neuvotteluita seurannut poliittinen jälkimaininki.
Tunnisteet: eduskunta, neuvottelu, palkka
Vastauksia:1
11.12.2019

Luottamusmies on jäsentä varten

Työpaikoille on luotu toimivat järjestelmät sekä työsuojelullisten että työehtoihin liittyvien huolien käsittelyyn. Yksittäiselle työntekijälle ei välttämättä ole itsestään selvää se, keneen ottaa yhteyttä.
Tunnisteet: luottamusmies
Vastauksia:1
04.12.2019

”Yhdessä olemme vahvempia” ei ole tuulesta temmattu tunnus

Miksi kannattaa kuulua ammattiliittoon? Tätä kysymystä pohtiville olen yleensä sanonut, että ainakaan ei ole yhtään hyvää syytä olla kuulumatta!
Vastauksia:2
22.11.2019

Työnantajien sodanjulistus vaatii työntekijäliitoilta entistä lujempaa yhteistyötä

Työehtosopimusten neuvottelut ovat edenneet juuri niin suurissa paineissa kuin alkusyksystä ennakoitiin.
Tunnisteet: edunvalvonta, neuvottelu
Vastauksia:1
20.11.2019

Ensihoidon keikalla voi sattua

Maailma on muuttunut, sanotaan. Työskenneltyäni reilut kaksikymmentä vuotta akuutti- ja ensihoidontyön parissa allekirjoitan sanonnan täysin. Emme elä enää lintukodossa.
Vastauksia:1
13.11.2019

Uusi hätäkeskuslaitoksen johtaja, olethan omiesi puolella!

Hätäkeskuslaitos on saamassa uuden johtajan. Tätä kirjoittaessani johtajan nimeä ei ole vielä julkistettu, joten ilma on täynnä odotusta ja laadukkaan hakijajoukon tuomaa luottamusta.
Tunnisteet: hätäkeskus
Vastauksia:1
05.11.2019

ERICAlla eteenpäin – miten jaksaa hätäkeskuspäivystäjä?

Nyt sitten viimeinkin mennään! Vuoromestari antaa merkin, painan mustan laatikon nappia ja edessäni olevan näytön värikäs ELS-näkymä vaihtuu ERICAn harmahtavaan kuosiin. Uusi aikakausi hätäkeskuspäivystäjän urallani on alkanut.
Tunnisteet: hätäkeskus
Vastauksia:1
31.10.2019

Näkyykö pelastajan arvostus palkassa?

Kansalaiset nostavat pelastusalan ammattilaiset kärkipaikoille useissa ammattien arvostusta mittaavissa tutkimuksissa. Esimerkiksi sisäministeriön poliisibarometrissä on pelastustoimi toistuvasti äänestetty kansalaisten mielestä luotettavimmaksi turvallisuusviranomaiseksi.
Tunnisteet: palkka
Vastauksia:1
28.10.2019

Onko digitalisaatio uhka vai mahdollisuus pelastustoimelle?

Vieraillessani FinnSec-messuilla vastasin Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kyselyyn Digitalisaatio - uhka vai mahdollisuus? Mielenkiintoinen kysely sai pohtimaan, mitä kehittymisen tai haasteiden paikkoja digitalisaatio tarjoaa pelastustoimelle.
Tunnisteet: työturvallisuus
Vastauksia:1
23.10.2019

Sisäilma sairastuttaa yhteiskuntamme turvallisuuden tukipilareita

Suomalaista sisäilmakeskustelua on leimannut jo vuosien ajan vähättely ja oireiden selittäminen joko opittuna pelko-paniikki-reaktiona, joukkohysteriana tai toiminnallisena häiriönä.
Tunnisteet: työturvallisuus
Vastauksia:1
09.10.2019

Työturvallisuus ja tutkimus – erottamaton aisapari

Usein sanotaan, että tietoisuus lisää tuskaa. Pelastusalalla tilanne on täysin päinvastainen. Toimialalla, jossa virheet voivat olla kohtalokkaita, jatkuva toiminnan arviointi ja sen päivittäminen nykyaikaa vastaavaksi ovat elintärkeitä asioita.
Vastauksia:1
02.10.2019

Sopimusneuvottelujen kynnyksellä

Työehtojen sopimusjärjestelmä on muuttunut ratkaisevasti. Keskusjärjestöt eivät ainakaan toistaiseksi neuvottele keskitettyjä ratkaisuja, kuten tulopoliittisia kokonaisratkaisuja tai työllisyys- ja kasvusopimuksia.
Vastauksia:1
18.09.2019

Sote- ja maakuntavalmistelua vieläkin

Hallitusneuvotteluissa päätettiin jälleen kerran aloittaa sote- ja maakuntavalmistelut.
Vastauksia:1
12.06.2019

Urbaani legenda

Eduskunta on hyväksynyt työaikalain (TAL) kokonaisuudistuksen. Työaikalaki astunee voimaan vuonna 2020, mikäli tasavallan presidentti vahvistaa ja allekirjoittaa sen.
Tunnisteet: lainsäädäntö, työaika
Vastauksia:1
10.04.2019

Kohti eduskuntavaaleja — yhdessä!

Turvallinen Suomi-seminaari järjestettiin eduskuntavaalitavoitteiden merkeissä 25.3. Helsingissä. Seminaariin kutsuttiin kattavasti sidosryhmien edustajia mm. sisäministeriöstä, Sopimuspalokuntien liitosta, Palopäällystöliitosta, SPEKistä sekä pelastuslaitoksista.
Vastauksia:1
20.02.2019

Palvelulupauksista on pidettävä kiinni

Vanhusten hoidon henkilöstömitoitus on ollut valtakunnan puhutuin aihe viime viikkojen aikana, ja ihan aiheesta.
Vastauksia:1
19.12.2018

Yhteistyöllä tuloksia ja työhyvinvointia

Palomiesliiton liittokokous kokoontui 25-vuotisjuhlatunnelmissa. Oulussa valittiin liitolle hallitus ja vahvistettiin strategia sekä tavoitteet tulevalle hallituskaudelle.
Vastauksia:1
02.11.2018

Safety first

Työterveys- sekä työturvallisuusjohtaminen (TTT) on tutkimusten mukaan avainasemassa, kun organisaation tavoitteena on nolla tapaturmaa. Itsestään selvää pitäisi olla myös, että jokainen organisaatio tavoittelee tapaturmatonta työpaikkaa.
Tunnisteet: työturvallisuus
Vastauksia:1