Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Uutisarkisto

Palomiesliiton uutisarkisto

15.02.2018

SPALin ja HALin infopiste Pelastusopistolla 1.3.

Palomiesliiton ja Hätäkeskusammattilaisten liiton infopiste on Pelastusopiston aulassa Kuopiossa 1.3. torstaina kello 9.30–13.00.
Tunnisteet: opiskelijat
12.02.2018

TS-sopimukseen saatiin vuorokautinen työaikamalli

Palomiesliiton liittohallitus on hyväksynyt kunnallisten virka- ja työehtosopimusten neuvottelujen ratkaisun. Hyväksyttyyn TS-sopimukseen saatiin ensimmäistä kertaa vuorokausirytminen työaikamalli.
09.02.2018

Kunta-alalla saatiin neuvottelutulos

Kunnallisten virka- ja työehtosopimusten neuvotteluissa päästiin eilen illalla neuvottelutulokseen. Neuvottelutulos on vielä hyväksyttävä Palomiesliiton liittohallituksessa, ennen kuin liiton osalta päästään sopimukseen.
08.02.2018

Vääntö sopimusneuvotteluissa jatkuu edelleen

Vääntö julkisen sektorin uusista työehdoista jatkuu edelleen. Kunta-alan neuvotteluja käytiin eilen iltamyöhään ja neuvotteluja jatketaan tänään 8.2. alkuillasta.
07.02.2018

Miten ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa SPALilaisiin?

Osa ammattiliitoista on julistanut ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja. Palomiesliiton asiamies Jari Koivuluoma kertoo, että se ei käytännössä vaikuta Palomiesliiton jäseniin.
07.02.2018

Kiky-kompensaatiosta ei vieläkään sopua

Kunta-alan pääneuvotteluryhmässä ei ole vieläkään päästy sovintoon kilpailukykysopimuksen lomarahojen leikkauksien kompensaatiosta. TS-työryhmässä on avoinna vielä pelastusalan työaikakysymykset.
06.02.2018

Kunta-alan neuvottelut nytkähtivät eteenpäin

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten neuvottelut jatkuvat tänään. Kuntatyönantajat KT on kutsunut pääneuvotteluryhmän koolle iltapäivällä kello 15.
05.02.2018

Julkisen sektorin neuvotteluissa takapakkia

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten neuvottelut keskeytyivät sunnuntaina pääneuvotteluryhmässä. Neuvottelut keskeytyivät erimielisyyksiin lomarahaleikkausten kompensaatiosta.
01.02.2018

Julkisella sektorilla ei päästy sopimukseen viime yönä

Kunta-alan ja valtion työ- ja virkaehtosopimusten neuvotteluissa ei saatu sopimusta aikaiseksi viime yönä. Neuvottelut jatkuvat edelleen molemmilla tahoilla.
31.01.2018

Sopimusneuvottelut venyvät yöhön

Julkisen sektorin työ- ja virkaehtosopimusten osalta ei ole saatu vielä neuvottelutulosta, vaan neuvotteluja käydään parhaillaan. TS-ryhmässä on varauduttu neuvottelemaan yötä myöten.
31.01.2018

SPAL juhlii viettämällä perhepäivää

Palomiesliitto SPAL täyttää tänä vuonna 25-vuotta ja Hätäkeskusammattilaisten liitto HAL 10-vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Palomiesliitto ja sen jäsenyhdistykset järjestävät jäsenilleen ja heidän perheilleen perhepäivän sunnuntaina 27.5.
29.01.2018

SPAL ei osallistu 2.2. mielenilmaukseen

Palomiesliitto ei hyväksy aktiivimallia nykyisellään. Tästä huolimatta liitto ei osallistu aktiivimallia vastaan suunnattuun poliittiseen mielenilmaukseen, joka järjestetään perjantaina 2.2. Helsingissä.
29.01.2018

TS-ryhmässä käsiteltiin neuvottelutavoitteita

Tänään kokoontuneessa kunta-alan TS-ryhmässä käsiteltiin palkansaajia edustavien pääsopijajärjestöjen neuvottelutavoitteita. KT kuntantyönantaja ei ottanut sitovaa kantaa niihin eikä ole esittänyt omia tavoitteitaan.
26.01.2018

Tahti kiihtyy sopimusneuvotteluissa

Neuvottelutahti on tiivistynyt julkisen sektorin työ- ja virkaehtosopimusten neuvotteluissa. Tästä huolimatta neuvottelut eivät ole juurikaan edenneet.
17.01.2018

Kunta-alan neuvottelut etenevät hitaasti

Neuvottelut kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksista ovat jatkuneet vuoden vaihteen jälkeen. Teknisen sopimuksen sisällöstä neuvotteleva TS-ryhmä on kokoontunut tammikuussa jo kaksi kertaa, mutta neuvottelut eivät ole juurikaan edistyneet.
16.01.2018

Ensihoidon työturvallisuus on huomioitava rikoslaissa

Ensihoitajat ja ensihoitotehtäviä tekevät palomiehet kokevat työssään yhä useammin väkivallan uhkaa. Ensihoidossa arvioidaan sattuvan vuosittain useita satoja uhka- ja väkivaltatilanteita.
15.01.2018

Kesän hyvinvointijaksojen haku käynnistyi

Kesän 1. askel -perhejaksojen haku alkaa tänään 15.1. PHT:n 1. askel -hyvinvointijaksoilla tutustutaan uusiin lajeihin, opitaan hyvinvoinnin aakkoset ja vietetään kesäistä aikaa koko perheen voimin.
20.12.2017

Tulossa vaikeat sopimusneuvottelut

Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimusta käsittelevä TS-ryhmä kokoontui eilen 19. joulukuuta toisen kerran. Neuvottelutapaamisessa Palomiesliittoa edustanut edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola ennakoi, että tulossa on vaikea ja pitkä neuvottelukierros.
19.12.2017

Neuvottelutulos yleistyöaikaa koskevien määräysten muuttamisesta

KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt ovat päässeet neuvottelutulokseen yleistyöaikaa koskevien määräysten muuttamisesta.
Tunnisteet: neuvottelu, työaika
01.12.2017

SPALin liittokokouksen julkilausuma: Työaikamuutos voi vaarantaa pelastuslaitosten työhyvinvoinnin

Uusien itsehallinnollisten maakuntien perustamista ei tule vaarantaa puuttumalla tarpeettomasti pelastuslaitosten työaikajärjestelmiin.
Tunnisteet: työaika