Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Uutisarkisto

Palomiesliiton uutisarkisto

20.01.2020

KHO: Palomiestä ei saanut hyllyttää lyhyen ajokiellon vuoksi

Pelastuslaitoksen isäntäkaupungilla ei ollut kunnalliseen viranhaltijalakiin perustuvaa syytä pidättää väliaikaiseen ajokieltoon määrätty palomies virantoimituksesta, linjaa Korkein hallinto-oikeus (KHO) tuoreessa päätöksessään.
16.01.2020

Valtion sopimusneuvottelut käynnistyvät

Valtion pääsopijajärjestöjen edustajat tapasivat 15. tammikuuta valtion työmarkkinalaitoksen edustajia virkaehtosopimusneuvotteluiden aloittamiseksi.
Tunnisteet: hal, neuvottelu
15.01.2020

Korkein oikeus kumosi hovioikeuden päätöksen ensihoito vs. palomies palkkausriidassa

Korkein oikeus kumosi hovioikeuden aiemman päätöksen, jossa palomiehenä työskentelevä ja perustason ensihoitotehtäviin osallistuva oli oikeutettu samaan tehtäväkohtaiseen palkkaan perustason ensihoitajan kanssa.
13.01.2020

Kunta-alan neuvottelut käynnistyvät

Neuvottelut uusista kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksista käynnistyvät 14. tammikuuta. Osapuolina neuvotteluissa ovat KT Kuntatyönantajat ja työntekijöiden neuvottelujärjestöt KoHo, JUKO ja JAU. Palomiesliitto SPAL kuuluu neuvottelujärjestö KoHoon.
31.12.2019

Haku uusille PHT:n perhekursseille on käynnissä

Talvilomaviikkojen ja pääsiäisen perheiden hyvinvointikurssien haku on alkanut. Palomiesliitto avustaa kursseille osallistuvia jäseniään taloudellisesti.
18.12.2019

Palomiesten suosikkipelastuslaitokset selvitetty

Palomiesliitto selvitti marras–joulukuussa jäsentensä mielipiteitä pelastuslaitoksista työpaikkoina.
02.12.2019

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen sivutoimisten palomiesten varallaoloaika on työaikaa – vakinaisten palomiesten varallaolokiistojen ratkaisuja odotetaan työtuomioistumesta

Hovioikeus linjasi huhtikuussa 2019, että sopimuspalokuntalaisten varallaoloaika on katsottava työnteoksi ja siten kokonaisuudessaan työajaksi. Korkein oikeus ei myöntänyt Lappeenrannan kaupungille valituslupaa kiistassa, joka koski Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen sivutoimisten palomiesten varallaoloaikaa. Hovioikeuden ratkaisu on nyt lainvoimainen.
02.12.2019

Haku kevään Pysyvään muutokseen -kursseille on käynnissä

Haku helmi - toukokuussa 2020 alkaville Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry:n Pysyvään muutokseen -kursseille on menneillään.
28.11.2019

Palomiesliiton liittokokouksen julkilausuma: Pelastustoimen asema ja resurssit turvattava sote- ja pelastustoimen uudistuksessa

Palomiesliiton SPAL ry:n liittokokous on huolestunut pelastusalan asemasta ja riittävästä toimintakyvystä tulevassa pelastustoimen uudistuksessa, jota valmistellaan sote-uudistuksen rinnalla. Kuntien vastuulla oleva alueen pelastustoimi siirtyy jatkossa maakuntien järjestämisvastuulle. Pelastustoimi on pidettävä omana, erillisenä toimialana maakunnissa, edellyttää Palomiesliitto.
28.11.2019

Suomen Palomiesliitto SPAL ry uudistaa nimensä ja brändi-ilmeensä

Suomen Palomiesliitto SPAL ry:n liittokokous hyväksyi 28.11.2019 liittohallituksen esityksen mukaisesti liiton nimenmuutoksen. Liiton uusi nimi tulee olemaan yhdistysrekisteröinnin jälkeen Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ry.
07.11.2019

SPALin mobiilikortti on enemmän kuin jäsenkortti

Löytyykö puhelimestasi Palomiesliiton mobiilijäsenkortti? Tilaamalla jäsenkortin liiton toimistosta varmistat, että jäsenetusi kulkevat mukanasi siellä missä sinäkin.
Tunnisteet: jäsenedut, jäsentiedot
06.11.2019

Pelastuslaitosten säästöt uhkaavat kansalaisten turvallisuutta

Pelastustoimen toimintavalmiutta ei saa vaarantaa säästötavoitteiden takia. Pelastushenkilöstöön kohdistuvat vähennykset vaikuttavat suoraan kansalaisten turvallisuuteen.
Tunnisteet: kuntatyönantaja
01.11.2019

Ilmoittaudu SPALin liittokokouksen etkoille 11.11. mennessä

Palomiesliiton liittokokouksen etkot järjestetään 27.11. kello 20 alkaen Kotkan Players Sports Barissa.
30.10.2019

Tutkimus: Suomalaiset haluavat nostaa palomiesten palkkausta

TNS Kantarin tekemä ja Suomen Palomiesliiton teettämä tutkimus paljastaa, että suomalaiset haluaisivat nostaa palomiesten palkkoja. Ero palomiesten nykyisen lisättömän bruttopalkan ja suomalaisten olettaman palkan välillä on tuntuva, noin 1000 euroa.
Tunnisteet: palkka, palkkaus
24.10.2019

SPALin liittokokousasioihin voi tutustua ekstranetissä

Palomiesliiton liittokokouskansio on jäsenten luettavissa ekstranetissä. Kansio sisältää kokouksen esityslistan ja aineiston kokouksessa käsiteltävistä asioista.
24.10.2019

Palomiesliitto: Paloasemien kosteusvauriot sairastuttavat henkilöstöä

Kuntien ja pelastuslaitosten tulisi tarttua ripeästi paloasemien sisäilmaongelmiin, kehottaa Palomiesliitto. Pitkittyessään sisäilmaongelmat vaarantavat sekä henkilöstön terveyden että työkyvyn.
Tunnisteet: työturvallisuus
16.10.2019

Palomiesliitto muistuttaa: Uhka- ja väkivaltatilanteet ilmoitettava aina

Työntekijöiden tulisi aina kirjata uhka- ja väkivaltatilanteet työnantajan ilmoitusjärjestelmiin, kehottaa Palomiesliitto.
Tunnisteet: työturvallisuus
08.10.2019

Ilmoittaudu liittokokoukseen 11.11. mennessä

Palomiesliiton liittokokous järjestetään Kotkassa Sokos Hotel Seurahuoneella torstaina 28.11.
02.10.2019

Palomiesliitto suosittaa suojaamaan omaa ja potilaiden terveyttä työnantajan järjestämillä rokotuksilla

Palomiesliitto suosittaa edelleen jäsenistöään suojaamaan omaa ja potilaiden terveyttä työnantajan järjestämillä rokotuksilla. Rokotusten ottaminen on apulaisoikeusasiamiehen tuoreessa ratkaisussa linjattu yksiselitteisesti vapaaehtoisuuteen perustuvaksi.
01.10.2019

Kerro mielipiteesi ja vaikuta Palomiesliiton sopimusneuvotteluihin: Seuraa sähköpostiasi ja vastaa liiton kyselyihin!

Palomiesliitto toteuttaa loka - marraskuussa jäsenkyselykampanjan, jossa pelastuslaitoksissa työskenteleville jäsenille lähetetään viikoittain 1 - 2 kysymystä virka- ja työsuhde-ehtoihin liittyen.
Tunnisteet: neuvottelu