Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Uutisarkisto > Sopimusneuvotteluiden tavoitteena on palkankorotus
19.10.2017

Sopimusneuvotteluiden tavoitteena on palkankorotus

Palomiesliiton keskeinen tavoite loppu vuodesta alkavissa työ- ja virkaehtosopimusten neuvotteluissa on palkankorotus.

Toinen neuvottelutavoite koskee pelastustoimen työaikakysymystä, johon tulee saada jäsenistöä tyydyttävä ratkaisu.

Kuntasektorilla Palomiesliiton jäseniä koskevat teknisen henkilöstön TS-sopimus ja KVTES, valtiosektorilla VES. Kaikkien voimassaoloaika päättyy tammikuun 2018 lopussa.

Virka- ja työehtosopimusneuvottelut käydään ns. puhtaana liittokierroksena. Se tarkoittaa, että neuvotteluita ei tällä kertaa ohjaa keskusjärjestöjen sopima raami.

Kunta-alan neuvottelujärjestö KoHon jäsenliittojen kesken on sovittu, että SuPer ja Tehy vastaavat neuvottelutoiminnasta virka- ja työehtosopimuksen pääneuvotteluryhmässä ja sen alaisessa KVTES-ryhmässä ja että SPAL käy TS:n eli teknisen henkilöstön sopimuksen neuvottelut.

Valtion VESin osalta Palomiesliiton neuvottelujärjestönä on Pardia.

19.10.2017