Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Uutisarkisto > Vääntö sopimusneuvotteluissa jatkuu edelleen
08.02.2018

Vääntö sopimusneuvotteluissa jatkuu edelleen

Vääntö julkisen sektorin uusista työehdoista jatkuu edelleen. Kunta-alan neuvotteluja käytiin eilen iltamyöhään ja neuvotteluja jatketaan tänään 8.2. alkuillasta.

Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen osalta neuvottelutuloksen saavuttaminen on vaikeutunut, sillä osapuolten näkemykset pelastustoimen työaikakysymyksistä ovat kasvaneet. TS-ryhmässä neuvotteluratkaisusta ollaan tällä hetkellä kauempana kuin aikaisemmin.

Kunta-alan pääneuvotteluryhmässä on edelleen avoinna, miten kilpailukykysopimuksen lomarahojen leikkaukset kompensoidaan palkansaajille.

Kunta-alan lisäksi valtion neuvotteluissa on vaikeuksia päästä neuvottelutulokseen. Valtion sopimusneuvottelut jatkuvat perjantaina 9.2.

Pääsopijajärjestö KoHon jäsenliittojen kesken on sovittu, että SuPer ja Tehy vastaavat neuvottelutoiminnasta virka- ja työehtosopimuksen pääneuvotteluryhmässä ja sen alaisessa KVTES-ryhmässä ja Palomiesliitto TS-ryhmässä. Palomiesliiton neuvottelijoita TS-ryhmässä ovat edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola ja järjestön johtaja Kim Nikula.

Palomiesliiton keskeinen tavoite neuvotteluissa on palkankorotus. Toinen keskeinen neuvottelutavoite koskee pelastustoimen työaikakysymystä, johon tulee saada jäsenistöä tyydyttävä ratkaisu.

Edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola, puh. 045 854 1989, etunimi.sukunimi@palomiesliitto.fi

Järjestön johtaja Kim Nikula, puh. 040 716 1805, etunimi.sukunimi@palomiesliitto.fi

08.02.2018