Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Uutisarkisto > Julkisen sektorin neuvottelut käyntiin

Julkisen sektorin neuvottelut käyntiin

Kunta-alan ja valtion neuvottelut virka- ja työehtosopimuksista ovat alkaneet.

Neuvottelukierroksen tässä vaiheessa on vasta käyty tunnusteluja puolin ja toisin. Vauhtiin neuvotteluissa päästään vasta tammikuussa.

Palomiesliiton tärkein tavoite molemmissa julkisen sektorin neuvottelupöydissä on palkankorotus. Kunta-alan neuvotteluissa on myös tavoitteena saada jäsenistöä tyydyttävä ratkaisu työaikakysymyksessä.

Valtion neuvottelut alkoivat viime viikolla 20.11. ja kunta-alalla tänään 28.11., kun Kunta-alan pääneuvottelijaryhmä kokoontui sopimusneuvotteluiden epäviralliseen avaukseen.

Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus TS:n neuvottelujen ensimmäinen tapaaminen oli jo 7.11. Palomiesliittoa TS:n neuvotteluissa edustaa järjestön johtaja Kim Nikula, ja hänen varaneuvottelijana toimii edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola.

Neuvottelut virka- ja työehtosopimuksista käydään palkansaajien ja työnantajien neuvottelujärjestöjen kesken.

Valtion neuvotteluissa palkansaajien pääsopijajärjestöjä ovat Palkansaajajärjestö Pardia, Julkisalojen koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. Työnantajaa edustaa Valtion työmarkkinalaitos VTML.

Kunta-alan neuvotteluissa palkansaajia edustavat Julkisen alan unioni JAU, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo sekä työnantajia KT Kuntatyönantajat.

Valtion neuvotteluissa Palomiesliiton neuvottelujärjestönä on Pardia ja kunta-alalla KoHo. KoHon jäsenliittojen kesken on sovittu, että SuPer ja Tehy vastaavat neuvottelutoiminnasta virka- ja työehtosopimuksen pääneuvotteluryhmässä ja sen alaisessa KVTES-ryhmässä ja Palomiesliitto TS-ryhmässä.

Edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola, puh. 045 854 1989, etunimi.sukunimi@palomiesliitto.fi