Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Uutisarkisto > Ratkaisut pelastustoimen uudistuksesta siirtyvät seuraavalle hallituskaudelle
08.03.2019

Ratkaisut pelastustoimen uudistuksesta siirtyvät seuraavalle hallituskaudelle

Sote- ja maakuntauudistus ei tule toteutumaan tällä hallituskaudella, sillä Sipilän hallitus on eronnut. Näin ollen myös pelastustoimen uudistuksen ratkaisut siirtyvät seuraavalle hallitukselle.

Uudistusten valmistelujen pysähtyminen ei Palomiesliiton jäsenten osalta muuta välittömästi mitään, sillä pelastustoimi jatkaa edelleen kunnallisena alueellisena toimijana.

Eduskuntavaalien jälkeen valittava hallitus tulee aikanaan linjaamaan soten ja maakuntien tulevaisuuden. Pelastustoimen kannalta oleellista on, jatketaanko uudistusta puhtaana sote-uudistuksena vai myös maakuntauudistuksena.

Palomiesliiton näkemyksen mukaan pelastusalan toimijoiden on nyt löydettävä yhteiset linjaukset pelastustoimen uudistukseen ja vietävä sitä ripeästi yhdessä eteenpäin.

- Pelastustoimessa on tehtävä yhteiset linjaukset jatkosta, kohtuullisen pikaisellakin aikataululla. Tavallaan joudumme uuteen tilanteeseen, mutta pelastustoimen uudistushankkeen tavoitteet ja jo tehdyt valmistelutyöt ovat edelleen olemassa, järjestön johtaja Kim Nikula toteaa.

- Kuten sote-uudistuksen tavoitteista, myös pelastustoimen uudistuksen tarpeellisuudesta vallitsee yhteinen ymmärrys. Nyt täytyy vain jatkaa toimialan vahvaa yhteistyötä.

Lue Pelastusalan ammattilaisen verkkojuttu aiheesta

Palomiesliiton järjestön johtaja Kim Nikula, p. 040 716 1805