Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Uutisarkisto > SPAL: Palomiesten urakehityksestä saatava viimein todellisuutta
30.11.2011

SPAL: Palomiesten urakehityksestä saatava viimein todellisuutta

Henkilöstön urakehitystä on saatava viimeinkin eteenpäin alan toimijoiden laajalla yhteistyöllä.

Ratkaisuja on haettava pelastuslaitosten, henkilöstöjärjestöjen ja kuntatyönantajan voimin, vaatii Palomiesliitto vuosikokouksen julkilausumassaan. SPAL:n liittokokous järjestettiin Kuopiossa 30.11.2011.

Palomiesliitto on ollut aloitteellinen ikääntyneiden palomiesten työurien kehittämisessä. Tietyistä ehdoista pidetään kiinni: pelastustoimen välittömästä lähtövalmiudesta on huolehdittava, työtehtävien on oltava motivoivia pelastustoimen tehtäviä, ansiotaso on turvattava ja uusiin tehtäviin siirtyville on varmistettava työnantajan järjestämä koulutus.

Samalla pelastustoimen kustannusten nousu tulee hyväksyä, jos työurien kehittämisen kautta pelastuslaitokset tuottavat kansalaisille entistä parempaa palvelua.

01.12.2011
14.11.2012