Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Uutisarkisto > SPAL: Turvallinen Suomi -tunnustus Paavo Tiitalle
30.05.2012

SPAL: Turvallinen Suomi -tunnustus Paavo Tiitalle

Vuoden 2012 Turvallinen Suomi -tunnustus on myönnetty Pohjois-Savon pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Paavo Tiitalle.

Tiitta on tunnettu paitsi uusien palomiessukupolvien kasvattajana, myös pelastusalan vaikuttajana ja käytännönläheisenä kehittäjänä, joka ei ole unohtanut omia juuriaan.

Erilaisissa kansallisissa ja kansainvälisissä työryhmissä toimiessaan, Tiitta on pitänyt aktiivisesti esillä pelastustoimen kentän näkökulmaa. Pelastuslaitosten toimintaa valtakunnallisesti ohjaavaa sisäministeriön toimintavalmiusohjetta hän on ollut työstämässä pariinkin otteeseen.

– Paavo Tiitta on säilyttänyt kyvyn katsoa asioita pelastuslaitosten miehistön näkökulmasta, ja pyrkii työssään tekemään asioita kentän hyväksi, kertoo Turvallinen Suomi -palkintolautakunnan puheenjohtaja Ilkka Mustakangas.

Tunnustuksen myöntämisessä ratkaisevinta oli Tiitan työura, joka kokonaisuudessaan on ollut pitkä ja vakuuttava. Hän tuli pelastusalalle vuonna 1984 ja toimi uran alkuvaiheessa palomies-sairaankuljettajana Tampereella ja Vantaalla.

Palomiestyön ohessa Tiitta opiskeli diplomi-insinööriksi ja valmistuttuaan teki työjaksoja työturvallisuus- ja koulutustehtävissä Tampereen teknillisellä korkeakoululla, Työterveyslaitoksella ja UPM Kymmenessä.

Vuonna 1996 Tiitta aloitti 16 vuotta kestäneen työuransa Kuopion pelastusopistossa, jossa hän toimi muun muassa yliopettajana ja apulaisrehtorina. Toukokuun alussa hän siirtyi Pohjois-Savon pelastuslaitoksen riskienhallintapäälliköksi.

Turvallinen Suomi -tunnustus

Riskienhallintapäällikkö Paavo Tiitta.

Turvallinen Suomi - Pro Securitate -tunnustuksella huomioidaan vuosittain henkilö, yhdistys tai yritys, joka on toiminnallaan tehnyt Suomea turvallisemmaksi, edistänyt pelastustoimen tai hätäkeskuslaitoksen ammattilaisten asemaa, tai toiminut esimerkillisesti pelastus- ja hätäkeskusalalla.

Tunnustuksen saaja julkistettiin 29.5. Helsingissä pidetyssä Suomen Palomiesliitto SPAL ry:n ja Suomen Hätäkeskusammattilaisten liitto ry:n järjestämässä Turvallinen Suomi -seminaarissa.

Tunnustus on myönnetty aikaisemmin pelastuskomentajalle Rainer Alholle vuonna 2011, pelastustoimen selvitysmies Pekka Myllyniemelle vuonna 2010 ja kansanedustaja Jari Larikalle vuonna 2009.

30.05.2012
12.06.2012