Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Uutisarkisto > Savon Sanomat: Palomiehet halutaan syöpäriskin seurantaan
08.10.2012

Savon Sanomat: Palomiehet halutaan syöpäriskin seurantaan

Palomiesliitto, pelastuslaitokset, pelastusalan järjestöt ja Työterveyslaitos valmistelevat kaikkien Suomen kenttätyötä tekevien palomiesten ottamista syöpäriskin seurantaan eli ASA-rekisteriin.

Rekisterin tarkoitus on seurata työntekijöiden altistusta erityisen tarkasti ja kerätä tiedot siitä esimerkiksi terveydenhoidon ja alan tutkimuksen käyttöön.

Syöpäriskiseurannassa ei yleensä ole isoja kokonaisia ammattikuntia, vaan tiettyjen työkohteiden henkilöitä, jotka käsittelevät säännöllisesti esimerkiksi asbestia, röntgenlaitteita tai tiettyjä kemikaaleja. Tähän mennessä rekisterissä on ollut eniten hitsaajia ja asentajia.

Palomiesten syöpäseuranta halutaan kuitenkin laajalti koko maassa käyntiin, koska he altistuvat nykyisin entistä myrkyllisemmälle savulle.

Tavallisissa pienissäkin asunnoissa on nykyään runsaasti synteettisiä materiaaleja, jotka tuottavat kärytessään erilaisia myrkkyjä.

Pelastusopiston opettajista tehdyt ensimmäiset pienet seurannat osoittivat, että alan työntekijöiden ihoon imeytyy myrkkyjä paljon pahemmin kuin on aiemmin uskottu.

 

Lue uutinen Savon Sanomien sivuilta

Aiheesta lisää Palomiesliiton ekstranetissa Tiedostokansio > Lehtiartikkeleita (vaatii kirjautumista ekstranettiin).


Lähettäjä
Webmaster
10.10.2012
Viimeksi muokattu
10.10.2012
Tunnisteet: työturvallisuus