Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Uutisarkisto > Poliisibarometri: Pelastustoimeen luotetaan eniten
30.01.2013

Poliisibarometri: Pelastustoimeen luotetaan eniten

Pelastustoimi on kansalaisten mielestä luotettavin turvallisuusviranomainen, selviää sisäministeriön selvityksestä.

99 prosenttia barometrin kyselyyn vastanneista tuhannesta suomalaisesta luottaa erittäin tai melko paljon pelastustoimeen.

Erittäin paljon pelastustoimeen luottavia on 72 % ja melko paljon luottavia 27 %. Seuraavaksi luotetuin taho on poliisi (48 % luottaa erittäin paljon, 44 % melko paljon).

Luottamus pelastustoimeen on pysynyt lähes muuttumattomana kaikissa kuudessa sm:n barometrissä, jotka on viimeisen kymmenen vuoden aikana julkaistu.

Poliisibarometrissä selvitetään kansalaisten mielipiteitä turvallisuusviranomaisista. Tutkimuksessa haastateltiin viime vuoden lopulla yli tuhatta suomalaista.

Linkki poliisibarometriin sm:n sivulle

30.01.2013