Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Uutisarkisto > KTN: Ei paikallisia sopimuksia palkkojen leikkaamisesta
27.02.2013

KTN: Ei paikallisia sopimuksia palkkojen leikkaamisesta

Kunta-alan pääsopijajärjestöt eivät hyväksy palkanleikkauksia tai palkankorotuksista luopumista.

Useat kunnat ovat esittäneet taloutensa tasapainottamiseksi leikkauksia henkilöstömenoihin.

On esitetty, että paikallisesti sopien toteutetaan leikkauksia, jotta vältyttäisiin henkilöstön lomauttamiselta ja mahdollisilta irtisanomisilta. Henkilöstöä on vaadittu luopumaan jo sovituista palkantarkistuksista tai on esitetty niiden siirtämistä vastikkeetta myöhemmäksi.

Henkilöstöä on vaadittu luopumaan lomarahastaan tai on esitetty sen maksamisen myöhentämistä ja lomarahan tai sen osan vaihtamista vastaavaksi vapaaksi.

Esitetyillä keinoilla voidaan saada korkeintaan tilapäistä helpotusta kunnan taloudelliseen ahdinkoon. Pysyvää parannusta mainitut toimenpiteet eivät tuo, huomauttavat kunta-alan pääsopijajärjestöt KTN, Juko, TNJ ja Kunta-alan unioni.

Kunta-alan työntekijät ovat jo osaltaan osallistuneet kuntien talouksien tasapainottamiseen mm. kiristyneen henkilöstömitoituksen ja sijaiskieltojen myötä.

Pääsopijajärjestöt eivät hyväksy, että paikallisesti sovittaisiin keskustasolla sovitusta poiketen palkkojen leikkauksista, palkantarkistusten myöhentämisestä, tai niiden maksamatta jättämisestä. Pääsopijajärjestöt eivät myöskään hyväksy lomarahojen leikkausta tai niiden siirtoa myöhemmäksi.

Tekniikka- ja terveys KTN ry:n tiedote


Lähettäjä
Webmaster
27.02.2013
Tunnisteet: palkkaus