Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Uutisarkisto > Kiky-kompensaatiosta ei vieläkään sopua
07.02.2018

Kiky-kompensaatiosta ei vieläkään sopua

Kunta-alan pääneuvotteluryhmässä ei ole vieläkään päästy sovintoon kilpailukykysopimuksen lomarahojen leikkauksien kompensaatiosta. TS-työryhmässä on avoinna vielä pelastusalan työaikakysymykset.

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten neuvottelut etenivät eilen rakentavassa hengessä ja neuvottelut jatkuvat tänään. Käytännössä TS-ryhmässä voidaan päästä neuvottelutulokseen vasta, kun pääneuvotteluryhmässä on päästy sopuun kiky-kompensaatiosta.

Myös valtion sopimusneuvottelut jatkuvat tänään.

Pääsopijajärjestö KoHon jäsenliittojen kesken on sovittu, että SuPer ja Tehy vastaavat neuvottelutoiminnasta virka- ja työehtosopimuksen pääneuvotteluryhmässä ja sen alaisessa KVTES-ryhmässä ja Palomiesliitto TS-ryhmässä. Palomiesliiton neuvottelijoita TS-ryhmässä ovat edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola ja järjestön johtaja Kim Nikula.

Palomiesliiton keskeinen tavoite neuvotteluissa on palkankorotus. Toinen keskeinen neuvottelutavoite koskee pelastustoimen työaikakysymystä, johon tulee saada jäsenistöä tyydyttävä ratkaisu.

Edunvalvontajohtaja Pasi Jaakkola, puh. 045 854 1989, etunimi.sukunimi@palomiesliitto.fi

Järjestön johtaja Kim Nikula, puh. 040 716 1805, etunimi.sukunimi@palomiesliitto.fi

07.02.2018