Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Uutisarkisto > SPALin ja HALin yhteistyökumppani Pardia fuusioitui Ammattiliitto Prohon
08.01.2019

SPALin ja HALin yhteistyökumppani Pardia fuusioitui Ammattiliitto Prohon

Palkansaajajärjestö Pardia fuusioitui vuoden vaihteessa Ammattiliitto Pron kanssa. Fuusiolla ei ole vaikutusta Hätäkeskusammattilaisten liitto HALin jäsenten edunvalvontaan.

Palomiesliitto SPAL on ollut Pardian jäsenliitto HALin jäsenten osalta. Valtion pääsopijajärjestönä Pardia on hoitanut HALilaisten virkaehtosopimusneuvottelut.

Palomiesliitto on tehnyt Ammattiliitto Pron kanssa sopimuksen yhteisöjäsenyydestä. Pääluottamusmies- ja luottamusmiesjärjestelmästä sekä neuvottelujärjestelmästä laaditun virastokohtaisen (Hätäkeskuslaitos) sopimuksen ehdot ja oikeudet säilyvät Pron yhteistyön myötä edelleen Palomiesliitolla.

Jatkossa HALilaisten virkaehtosopimusten neuvottelutoiminnasta vastaa samat henkilöt kuin Pardiassakin, mutta Ammattiliitto Pron työntekijöinä. Prolla on jatkossa valtion pääsopijajärjestön asema.

HALilaisten edunvalvonta jatkuu normaalisti, vaikka pääsopijajärjestön nimi muuttuukin. Palomiesliiton jäsenenä HALin edunvalvonnan, jäsenpalvelut ja jäsenedut järjestää Palomiesliitto.

Palomiesliiton työmarkkinalakimies Jari Koivuluoma, puh. 040 680 2112, etunimi.sukunimi@palomiesliitto.fi

08.01.2019
Tunnisteet: edunvalvonta, hal