Etusivu > Palomiesliitto > Viestintä > Blogi: Turvallisuuden tekijät > Hätäkeskuspäivystäjien työhyvinvointiin on panostettava
26.01.2018

Hätäkeskuspäivystäjien työhyvinvointiin on panostettava

Kaksikielisen hätäkeskuspäivystäjäkurssin suosio taisi yllättää monet asiaa seuranneet.

Kurssille kertyi 368 hakijaa, kun vielä muutamaa viikkoa ennen hakuajan päättymistä kiinnostuneita oli vasta parikymmentä. Lehtitietojen mukaan hakijoita on ympäri Suomea, ei pelkästään Vaasan hätäkeskuksen alueelta.

Hätäkeskuspäivystäjän ammatilla on vetovoimaa! Pelastusopistoa ja Hätäkeskuslaitosta on syytä onnitella onnistuneesta kurssin markkinoinnista sekä paikallisesti että valtakunnallisesti.

Tästä joukosta on hyvä valita 16 opiskelijaa elokuussa Hätäkeskuskurssi numero 32:lle. Päivystäjäkurssi on puolitoistavuotinen, joten hätäkeskusten virkoihin he pääsevät aikaisintaan vuoden 2020 alussa.

Nyt onnistuttiin, mutta ei ole itsestään selvyys, että hakijat sankoin joukoin marssivat kurssin ja työpaikan ovesta sisään. Henkilöstöjohtaminen on monipuolista ja pitkäjänteistä työtä, joka vaatii työnantajalta panostusta - työntekijöistä on pidettävä huolta, työhyvinvointia on tuettava.

Kun työntekijät voivat hyvin, työpaikka toimii ja maine houkuttelee uusia työntekijöitä. Jos taas ovessa on suunta ulospäin, johdon on kriittisesti arvioitava, missä on vika ja tehtävä korjausliikkeet.

Hätäkeskuslaitos ei ole päässyt kestävälle tielle voimavarojensa suhteen. Selvää on, että hätäkeskusten henkilöstöresursseihin kokonaisuutena yksi kurssi ei vielä kevättä tee.

Ei voi olla niin, että hätäkeskuspäivystäjät kuormittuvat ja uupuvat äärirajoille, kun päteviä kollegoita ei pystytä palkkaamaan riittävässä määrin.

Ongelma säteilee, sillä ilman sataprosenttisella varmuudella toimivaa hätänumeroa emme saa kentälle liikkeelle palomiestä, poliisia ja ensihoitajaa, kun kansalaisen hädän hetki koittaa.

Pyynnöt uusien hätäkeskuspäivystäjäkurssien järjestämisestä ja opiskelijapaikkojen määrän kasvattamisesta on otettava vakavasti. Tässä katse kohdistuu valtion määrärahoista päättäviin tahoihin. Tehkää järkevät päätökset ja ohjatkaa hätäkeskukset kestävälle uralle.

Kim Nikula
järjestön johtaja


Lähettäjä
Webmaster
26.01.2018
Viimeksi muokattu
26.01.2018
Tunnisteet: hätäkeskus
Voit kommentoida kirjoitusta omalla nimelläsi. Ilman omaa nimeä lähetetyt viestit poistetaan.
Lähettäjä
webmaster
26.01.2018